Nieuwsbrief van Vertimart – In The Spotlight No.2

In the spotlight: De gebruiksvriendelijke agenda in Exquise Next Generation

Praktijken hebben elke dag te maken met verandering in hun planning. De planning zou u zo efficiënt mogelijk willen inrichten en makkelijk kunnen beheren. Medewerkers willen dagen aanpassen, de ene dag langer werken, de week er op weer korter. Makkelijk de roostering kunnen aanpassen is daarom een must. Exquise Next Generation helpt u daarbij. In Exquise Next Generation zijn de agenda-functionaliteiten gebruiksvriendelijker en tijdbesparend gemaakt voor dagelijks gebruik. Het inplannen van roosters is intuïtiever dankzij de grafische weergave, waarbij alles voornamelijk met de computermuis kan worden beheerd. Dit vereenvoudigt het gebruik van de agenda aanzienlijk.

Afspraken van patiënten zijn direct zichtbaar in een kolom, waardoor handelingen zoals maken, verplaatsen, afzeggen en op een wachtlijst plaatsen snel kunnen worden uitgevoerd.

Hieronder staan de belangrijkste verschillen tussen de agenda van Exquise Classic en Exquise Next Generation:

  • Grafische planning en roosters: De agenda in Next Generation is visueel en praktisch eenvoudiger voor het maken en aanpassen van planningen. Het inplanoverzicht lijkt sterk op de daadwerkelijke agenda en maakt het mogelijk om stoelschema’s of losse werksoorten te slepen.
  • Eenvoudige bewerking: Het verwijderen, maken of aanpassen van roosters is sterk vereenvoudigd. Er zijn opties om voor één of meerdere stoelen per dag of week in te plannen, met behoud van bestaande afspraken. Dit kan met simpele kopieer-, knip- en plakopties.
  • Toegangsbeheer: Alleen medewerkers met de juiste rechten mogen de agendaplanning aanpassen. De agenda-indeling van één of meerdere stoelen kan eenvoudig worden herhaald en afspraken kunnen gemakkelijk worden overgezet naar een andere behandelaar, bijvoorbeeld bij afwezigheid van een medewerker.

Voordelen van Exquise Next Generation ten opzichte van Classic:

  • Centraal beheer: Alles bevindt zich op één centrale plek. Roosters kunnen zeer snel worden geregeld zonder heen-en-weer schakelen tussen verschillende instellingen.
  • Gebruiksgemak: Alles kan met de muis worden bediend; binnen een paar klikken is alles klaar en zichtbaar in de agenda. Stoelschema’s zijn niet per definitie nodig, waardoor alles op één plek gepland kan worden.
  • Verbeterde weergaveopties: Medewerkers kunnen direct kiezen hoe agenda’s worden weergegeven met altijd beschikbare knoppen voor in- of uitzoomen, weergave op een ander scherm en bepalen welk deel van de dag zichtbaar is. Dit verbetert het overzicht en de controle over de agenda.
  • Overzicht van afspraken: Bij een geopende patiëntkaart zijn alle afspraken direct zichtbaar in een overzichtelijke kolom aan de rechterkant van het scherm. Diverse handelingen kunnen snel worden uitgevoerd, zoals wijzigen, verplaatsen, afzeggen, op een wachtlijst plaatsen of een bevestiging sturen.
  • Optimalisatie van bezetting: De agenda’s worden geoptimaliseerd door onder andere de wachtlijstfunctie, waardoor vrijgekomen ruimte in de agenda snel kan worden gevuld met afspraken van patiënten die eerder kunnen komen dan aanvankelijk afgesproken.

Al deze verbeteringen resulteren in een efficiëntere en makkelijk te gebruiken agenda, waarbij de bezetting van afspraken wordt geoptimaliseerd door de wachtlijstfunctie. Exquise Next Generation maakt het agendabeheer sneller, handiger en overzichtelijker, wat uiteindelijk de workflow en efficiëntie in de praktijk aanzienlijk verbetert.Onze collega Justine Moes laat in een kort filmpje zien hoe eenvoudig het is om een agendaschema aan te passen in Exquise Next Generation.

Bekijk HIER het filmpje.Feit: In Exquise Next Generation kunnen roosters en planningen intuïtief worden beheerd: door middel van slepen, kunt u een roostering langer of korter kunt maken.

Fabel: Exquise Next Generation kent geen dagindelingen per medewerker. Dit klopt niet, want de veel gebruikte indelingen markeert u als favorieten. Die kunt u later slepen naar de ingeroosterde dag.


Wilt u ook efficiënter gebruik maken van uw agenda?

Bent u enthousiast geworden over deze functionaliteit en wilt u ook de overstap maken naar Next Generation? Stuur geheel vrijblijvend een e-mail naar [email protected] of bel ons op 0299-621370. Wij staan klaar om dit traject tot in de puntjes voor u te verzorgen.