De juiste tijd om te migreren naar Exquise Next Generation. 

We krijgen vaak de vraag van klanten die overwegen om naar Exquise Next Generation te migreren: wanneer is de beste tijd om dit te doen? Moeten ze dit doen wanneer alle medewerkers aan het werk zijn of juist in een rustigere periode met een minimale bezetting? De ideale tijd is eigenlijk praktijkafhankelijk.

Hieronder volgen enkele belangrijke overwegingen: 

  1. Hardware: Soms moet hardware vervangen worden of is de internetverbinding niet snel genoeg om aan de minimale systeemeisen van Exquise Next Generation te voldoen. Dit gebeurt meestal in overleg met een systeembeheerder en kan enige tijd in beslag nemen. Als zowel de hardware als de internetverbinding op orde zijn, vormt de migratie geen probleem.
  2. Training: Alle medewerkers hebben recht op kosteloze training via E-wise. Hier moet voldoende tijd voor beschikbaar zijn. Sommige collega’s hebben meer tijd nodig dan anderen. Medewerkers die al bekend zijn met Next Generation zullen minder intensief getraind hoeven te worden.
  3. (Persoonlijke) omstandigheden binnen het team: Een overstap kost energie en er zal tijd in gestoken moeten worden. Er kunnen omstandigheden zijn binnen het team waardoor hier geen ruimte voor is en het niet verstandig is om de migratie op korte termijn in te plannen.  

Als uw praktijk wil overstappen, is het belangrijk rekening te houden met bovenstaande punten en een geschikte tijd te kiezen die past bij uw specifieke situatie.

De voordelen van een migratie plannen tijdens de zomermaanden.

Uit ervaring hebben wij geleerd dat een overstap naar Exquise Next Generation tijdens de zomermaanden (zomervakantie) erg prettig kan zijn.

Hier zijn de belangrijkste redenen: 

Minder druk: Als de praktijk bijvoorbeeld een aantal weken gesloten is, is het geen probleem om tijdens die weken de conversie uit te voeren zonder in Exquise Classic of een extern softwarepakket te werken. 

Rust bij ondersteuning: Op een nader te bepalen dag, na de conversie, wordt u uitstekend geholpen met alle instellingen in het nieuwe programma door een ervaren specialist. Het is dan prettig dat er geen patiënten zijn, zodat u rustig alles kunt organiseren.  

Klaar voor de start: Na de vakantie kan iedereen beginnen met een volledig ingericht programma. 

Follow-up: Wanneer de praktijk weer aan de slag gaat met het programma, volgt er een follow-upafspraak. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat er geen ruimte is om vragen van collega’s te beantwoorden. 

Door tijdens de zomermaanden te migreren, kunt u profiteren van een soepele overgang en een goed voorbereid team.

Hoe ziet het stappenplan er uit:

Informatie aanvragen over het migratietraject? 

Heeft u interesse om aan de slag te gaan met Exquise Next Generation? Neem vandaag nog contact op! Voor een offerte op maat, meer informatie en toegang tot een demo-omgeving kunt u mailen naar [email protected].